Architekcie dzięki za wsparcie
Mam nadzieję,że moje pisanie ułatwi komuś życie, pomoże dokonać wyboru czy też rozwiąże jakiś problem bo bez tej nadziei ...........
Smutny

i trudny miałam ostatni tydzień więc dziś sprawy bieżące:
trzeci tydzień walczymy ze Starostwem aby złożyć Zgłoszenie Budowy Ogrodzenia / za tydzień Panowie zaczynają je stawiać

/ - dwa druki , dwie mapy, papier z gminy.....
UWAGAdruków nie wolno wypełniać komputerowo tylko odręcznie czemu

no bo tak

Druki nie zawierają wszystkich zapytań więc trzeba je uzupełnić / dopisać pewne dane/ np nr księgi wieczystej, nr repetytorium aktu notarialnego. No i moi drodzy dwa
hity - kity 1oprócz naniesienia linii odgrodzenia i wjazdów na mapie jego opisów w treści Zgłoszenia musimy odręcznie naszkicować nasze ogrodzenie

W naszym przypadku gdy jest to siatka to chyba utnę trochę -/ a mam kawałek w garażu/ i załączę do dokumentacji
2 za potwierdzenie złożenia dokumentów trzeba zapłacić
17 zł. .
Był u nas Pan od świadectwa en. i ku przestrodze gdy zlecamy wykonanie domu generalnemu wykonawcy to musi on nam udostępnić dokumenty dot. w naszym przypadku okien ja wybrałam fason ,kolor, dodatki / zawiasy, ciepła ramka, blokada klamki itp./ i o tym wiem ale nie wiem jakie są parametry okna a to jest potrzebne do świadectwa. Wiadomo tel. i można ustalić ale tracimy swój i czyjś czas. Inne potrzebne dane były w umowie ale wyk. okiem zlecał wię te parametry zostały pominięte.To samo tyczy się drzwi zewnętrznych - zamawialiśmy u stolarza i do głowy nam nie przyszło żeby nam dał na piśmie takie dane.