Strona główna Przejdź na www.archeton.pl
Obecny czas: Wto 07 Wrz 2010 22:49

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Projekt CHATKA PUCHATKA
PostWysłany: Czw 16 Lut 2006 16:43 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie 12 Lut 2006 13:48
Projekt domu jednorodzinnego CHATKA PUCHATKA. Zapraszamy do dyskusji.

Profil Album użytkownika 

Temat postu: domek dla każdego
PostWysłany: Pią 29 Wrz 2006 19:27 

Dołączenie: Pią 29 Wrz 2006 19:19
Widzę ,że nikt korzystał z tego projektu ale my z mężem go wybraliśmy i jak na razie nam się podoba. Jest skromny , mały ale wygodny. Dla nas najważniejsze było aby kotłownia była z tyły i duża i koszty budowy niewielkie. Dużo prac wykonujemy sami. :)

Profil Album użytkownika 

Temat postu: chatka puchatka
PostWysłany: Sob 30 Wrz 2006 14:21 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią 05 Maj 2006 13:06
Zapewniam Państwa, że brak postów w forumowej skrzynce projektu, nie oznacza braku zainteresowania jego wykorzystaniem. Po prostu jakoś tak się skałada, że inwestorzy jednych projektów chętniej korzystają z naszego forum, a innych w ogóle ( trzeba wziąć tez pod uwagę fakt, że zaledwie ok 30% polskich gospodarstw domowych dysponuje internetem!). Mam nadzieję, że to sie powoli zmieni. Najtrudniejszy jest ten pierwszy...post.
Puchatkowicze, jesteście tam?!
Pozdrawiam
Justna Zemanek architekt Archetonu

Profil Album użytkownika 

Temat postu:
PostWysłany: Sob 30 Wrz 2006 18:28 

Mam nadzieję ,że ktos dołaczy do nas i wymienimy się doświadczeniami z budowy :D

Profil Album użytkownika 

Temat postu:
PostWysłany: Nie 07 Sty 2007 11:17 

Dołączenie: Nie 07 Sty 2007 10:57
WITAM WSZYSTKICH. PRZYMIERZAM SIĘ DO KUPIENIA PROJEKTU CHATKI PUCHATKA, BARDZO PROSZĘ JEŚLI KTOŚ POSIADA ZDJĘCIA Z PLACU BUDOWY LUB JUŻ GOTOWEGO DOMKU TO BARDZO BYM JE CHCIAŁ POOGŁĄDAĆ W GALERJI ! BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY!!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!

Profil Album użytkownika 

Temat postu:
PostWysłany: Czw 28 Cze 2007 21:08 

Chciałam tu wkleić zdjęcie z budowy Chatki Puchatki ale nie potrafię :( [/img]

Profil Album użytkownika 

Temat postu: zdjęcie
PostWysłany: Czw 28 Cze 2007 21:08 

Chciałam tu wkleić zdjęcie z budowy Chatki Puchatki ale nie potrafię

Profil Album użytkownika 

Temat postu: ..
PostWysłany: Czw 28 Cze 2007 21:09 

marbas05 napisał(a):
WITAM WSZYSTKICH. PRZYMIERZAM SIĘ DO KUPIENIA PROJEKTU CHATKI PUCHATKA, BARDZO PROSZĘ JEŚLI KTOŚ POSIADA ZDJĘCIA Z PLACU BUDOWY LUB JUŻ GOTOWEGO DOMKU TO BARDZO BYM JE CHCIAŁ POOGŁĄDAĆ W GALERJI ! BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY!!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!

Profil Album użytkownika 

Temat postu: Re: ..
PostWysłany: Czw 28 Cze 2007 21:27 

Dołączenie: Czw 25 Sty 2007 20:46
danusia napisał(a):
marbas05 napisał(a):

to proste jak drut Tu masz instrukcję z innego forum,ale objaśniono fajnie i przejrzyście. ja mam album na ww.superfoto.pl
http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921
pzdr cyla 8)

Profil Album użytkownika 

Temat postu:
PostWysłany: Czw 28 Cze 2007 21:40 

www.superfoto.pl

Profil Album użytkownika 

Temat postu:
PostWysłany: Czw 28 Cze 2007 21:45 

Hej ! Znalazłam jeszcze takie cóś- porada od admina forum
Zdjęcia opublikować możesz na naszym forum na dwa sposoby:
1) wkleić link, tj. adres w sieci, gdzie można je obejrzeć.
Możesz to ucznić w dowolnym poście na forum. Sytuacja taka wymaga jednak konieczności posiadania własnego serwera. Jeśli nie masz takiej możliwości, skorzystaj proszę z darmowych albumów, które założyć możesz na wielu portalach. Dla przykładu podam Ci 2 adresy:
http://foto.onet.pl/
http://www.photosite.com/
Albumy takie przydadzą się Tobie i innym inwestorom na wielu etapach budowy wybranego przez Ciebie domu.
2) Aby ułatwić Archetonowcom wklejanie ich własnych zdjęć stworzyliśmy na forum dodatkową zakładkę "Galeria" (menu powyżej). To prosty i szybki sposób prezentowania swoich realizacji. Pamiętać należy jedynie, że wklejane zdjęcie nie może mieć szerokości większej niż 720 pikseli i wysokości 600 pikseli, a także rozmiaru przekraczającego 50k. Wklejane zdjęcia można powiększać (razem z obrazkiem ładujemy bowiem miniaturki).

PA cyla 8)

Profil Album użytkownika 

Temat postu: ..
PostWysłany: Pon 02 Lip 2007 23:53 

Jeżeli chodzi o projekt Chatki Puchatka, to polecam wszystkim, którzy mają mniej możliwości finansowych. Na pewno nie jest tani ale dlatego, że jest prosty jest tańszy w budowie od innych, np. dach dwuspadowy, strop ....Mąż podwyższył dach i wygląda to super, domek już nie jest taki niski. Również - podzielił kotłownie i będe miała tam malutką pralnię.

Profil Album użytkownika 

Temat postu:
PostWysłany: Pon 02 Lip 2007 23:57 

Ja wcześniej tyle napisałam zapytań bo przy zatwierdzeniu tego co napisałam pokazał się błąd i myślałam że nic nie "wskoczyło", a teraz widzę, że wszystko OK.
Jeszcze chciałam dodać, że też zmieniliśmy okna w gościnnym pokoju na balkonowe - obydwa okna i kiedyś zrobimy sobie drewniany taras.
Naprawdę domuś- w budowie podoba mi się . To nic, że prosty resztę się dopiększy z czasem :-)
Pozdrawiam resztę Puchatkowiczów ;-)

Profil Album użytkownika 

Temat postu:
PostWysłany: Pią 02 Lis 2007 18:31 

Dołączenie: Pią 02 Lis 2007 18:28
Witam,
domek jest naprawdę milusi ;), a czy Ktoś posiada przybliżony chociaż koszt jego budowy???

Profil Album użytkownika 

Temat postu: kosztorys Chatki Puchatka
PostWysłany: Pią 02 Lis 2007 19:39 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią 05 Maj 2006 13:06
W przyblizonych kosztach budowy można zorientować się otwierając zakładkę kosztorys na stronie z prezentacją projektu. Kosztorys Chatki Puchatka pochodzi z III kwartału 2005; szacujemy, że należy go dziś powiększyć o ok.15-20%.

Profil Album użytkownika 

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna