Strona główna Przejdź na www.archeton.pl
Obecny czas: Wto 07 Wrz 2010 22:46

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Projekt HERMINA
PostWysłany: Pon 07 Kwi 2008 16:14 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią 05 Maj 2006 13:06
Projekt domu jednorodzinnego HERMINA. Zapraszamy do dyskusji.

Profil Album użytkownika 

Temat postu: Re: Projekt HERMINA
PostWysłany: Śro 05 Sie 2009 12:48 

Dołączenie: Śro 05 Sie 2009 12:42
Witam wszystkich forumowiczów.

Poszukuję osób które są w trakcie budowy w/w projektu.

Ja zaczynam budowę za ok. 2 miesiące chciałbym więc wymienic się uwagami, pomysłami i podpowiedziami.

W razie czego służę pomocą.

Pozdrawiam

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Nie 06 Gru 2009 1:18 

Dołączenie: Nie 06 Gru 2009 1:04
Witam!
W koncu znalazła sie osoba ktora wybrała ten sam projekt co My
My zaczynamy budowę w maju i mamy takie małe pytanie jaki masz pomysł na łazienke bo jak zauwazyłes nie ma tam okna czym mozna to zastapic i czy wogule da się coś z tym zrobić???Jesli masz moze jakies zdjęcia rzuć je do albumu chcielibysmy zobaczyc na jakim jestes etapie i jak to wogóle wyglada w stanie surowym Pozdrawiamy i z gory dziękujemy :D

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Pon 07 Gru 2009 9:24 
Awatar użytkownika

Do oświetlenia łazienki dziennym światłem doskonale nadają się w Herminii świetliki tunelowe, które znajdują się w ofercie firm produkujących okna dachowe np. Velux czy Fakro. Niestety są one nieotwierane i nie umożliwiają dopływu świeżego zewnętrznego powietrza.

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Pon 14 Gru 2009 16:30 

Witam. też sie cieszę że jest ktoś kto zdecydował się na herminę.
My jesteśmy na etapie ukladania stropu drewnianego. Jakieś fotki postaram wrzucić za kilka dni.
Co do łazienki to zostala poszerzona o 20 cm kosztem korytarza, ze świetlika rezygnujemy, halogeny ledowe dają rownież białe światło łudząco przypominające światlo dzienne. Gorzej jest z wentylacją ale dobry wentylator elektryczny mam nadzieję ze załatwi sprawę, w blokach ludzie też nie mają okien i dają rade.
Mam pytanie - gdzie wasz dom powstaje? My budujemy w okolicach kwidzyna woj. pomorskie.
W razie pytań pisz z chęcią pomogę.
Pozdrawiam.

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Nie 07 Mar 2010 12:29 

Dołączenie: Nie 06 Gru 2009 1:04
Witamy!! Nasz domek bedziemy budować w okolicach Rzeszowa woj. podkarpackie troche daleko szkoda.My jeszcze nie zaczelismy, zaczynamy w maju i juz nie mozemy sie doczekac.Zalezałoby nam bardzo na zdjeciach chcemy zobaczyć jak to wyglada z góry dziekujemy.Ty zapewne mieszkasz i pracujesz w polsce my mieszkamy i pracujemy narazie w Londynie i nie będziemy widziec jak powstaje nasz domek no poza urlopami.Chcemy powiekszyc kotłownie rezygnujac z kawałka garazu,w łazience (tej wiekszej)chcemy zrobic oprócz łazienki Toalete dla gosci oraz chcemy zrezygnowac z scianki działowej łacząc ja z sypialnia lukswerami łazienka bedzie oswietlona a zarazem przeznaczona tylko dla nas jeszcze nie wiemy czy da sie tam wstawic lukswery poniewaz ta sciana łączaca sypialnie z łazienka to chyba sciana dziłowa jezeli nie da sie tego zrobic to chcemy zrobic dwa wejscia od pokoju do łazienki.Pozdrawiamy

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Śro 10 Mar 2010 17:22 

Witam. niestety nie mogę dojść do tego jak wstawia się zdjęcia tu na forum, ewentualnie jęśli podasz meila to postarałbym się o kilka fotek łącznie z moimi przeróbkami.
My zrobiliśmy kotłownię wydzielając kawałek garażu(kocioł na paliwo stałe), pokaże na rysunkach.

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Śro 10 Mar 2010 20:32 
Awatar użytkownika

Aby wkleić zdjęcie do postu należy mieć je wcześniej umieszczone na jakimś serwerze ze zdjęciami np. www.fotosik.pl
Następnie wewnątrz postu należy podać link do zdjęcia obejmując go znacznikami
Zdjęcia muszą mieć na końcu linka rozszerzenie graficzne aby mogły być wyświetlone na forum np .jpg (bez poprawnego rozszerzenia nie zostaną wyświetlone).

Dodawanie zdjęć do galerii:
Aby dodać zdjęcie do Galerii forum należy kliknąć na link Galeria w menu u góry strony, następnie wybrać kategorię (jest jedna - Realizacje) lub kliknąć na: Twoja osobista galeria.
Następnie należy kliknąć na przycisk Dodaj zdjęcie i wypełnić formularz:
Tytuł obrazka - tytuł dodawanego zdjęcia
Opis obrazka: tekst opisujący zdjęcie, maksymalna ilość znaków do wpisania to 255
Wgraj obrazek ze swojego komputera (JPG): - ścieżka na dysku do zdjęcia, należy kliknąć na przycisk przeglądaj i odszukać zdjęcie na swoim komputerze.
Wgraj do kategorii: - wybór kategorii, w której będzie umieszczone zdjęcie.
Maks. rozmiar pliku (w bajtach): 51200 - maksymalna wielkość pliku ze zdjęciem, co odpowiada 50 kilobajtom
Maksymalna szerokość obrazka (piksele): 720 pikseli
Maksymalna wysokość obrazka (piksele): 600 pikseli
Jeśli zdjęcie jest większe, należy wcześniej zmienić jego rozmiar, tak aby nie przekraczało tych wymiarów.
Na końcu należy kliknąć wyślij i zdjęcie zostanie umieszczone w wybranej galerii.

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Nie 28 Mar 2010 13:33 

Dołączenie: Nie 28 Mar 2010 13:27
Witam

Interesuje mnie kosztorys dachu (taki ogólny końcowy koszt z robocizną) bo powierzchnia dachu jest dość duża i skomplikowana :)
Będę wdzięczna

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Pon 29 Mar 2010 11:16 
Awatar użytkownika

Agoola, w tej kwestii możesz liczyć jedynie na doświadczenia innych inwestorów Herminnii, bo nie dysponujemy takimi cząstkowymi kosztorysami. Część rysunkowa projektu dotycząca konstrukcji dachu, wraz z wykazem więźby, może posłużyć jako podstawa do wyceny dla firm ciesielskich i dekarskich w Twojej okolicy.

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Śro 31 Mar 2010 12:32 

Witam.
Koszt zakupu więźby dachowej wraz z pełnym deskowaniem i belkami stropowymi to
- ok.25.000zł. (cena brutto jesień 2009)
- 25.000zł robocizna (wykonanie konstrukcji wraz z pokryciem w moim przypadku blachodachówka
-pokrycie dachu z orynnowaniem i folią paroprzepuszczalną ok15.000zł

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Pią 02 Kwi 2010 19:11 

Dołączenie: Nie 28 Mar 2010 13:27
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Też jestem zainteresowana tym projektem dlatego jeśli ktoś miałby jakieś zdj lub inne przydatne informacje to będę bardzo wdzięczna za nie :)

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Pon 07 Cze 2010 12:17 

Dołączenie: Sob 22 Maj 2010 19:36
ja właśnie też przymiarki robię do tego projektu, ale chyba bedzie musiał być troche zmodyfikowany.

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Pon 07 Cze 2010 16:16 
Awatar użytkownika

aness1
Czy Twój post to jakaś zgadywanka?
Jeśli zdradzisz choć trochę szczegółów, coś doradzimy, odradzimy... :wink: .

Profil Album użytkownika 

PostWysłany: Pią 11 Cze 2010 10:51 

Dołączenie: Sob 22 Maj 2010 19:36
powiem tak, na pewno muszę zmienić trochę kotłownię, ponieważ jest dla mnie za mała ( ponieważ będzie instalowany piec na paliwo stało a to jednak potrzebuje troche przestrzeni, dodatkowo musi wejść boiler), z 3 pokoi zrobić chce 2 i te na dachu faciatki mąż chce likwidować, w sumie duże zmiany- ale ogólnie inspiracją jest ten projekt dla mnie i dach nie może miec takiego kąta nachylenia a szkoda:( musi architekt rozrysować na 30 stopni, wiec koniecznoscią jest dla mnie projekt indywidualny.

Profil Album użytkownika 

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna