Zobacz projekt domu Zojka
tsundere napisał(a): ...prócz rezygnacji z małego okienka w garażu wprowadziłam jeszcze dwie: zamiana drzwi balkonowych w lukarnie na okno (bo każdy mebel który zechcę tam wstawić wchodziłby na te drzwi, więc bardziej praktycznie i estetycznie jest z oknem)...
kerimar napisał(a):Chcielibyśmy się podzielić jednym spostrzeżeniem dotyczącym ław fundamentowych. Otóż nie ma w projekcie rysunku zbrojenia ław. ....
ashley58 napisał(a):sprawdż sobie domy:
- Projekt Zoja Lux G2 (E-909)
- Projekt Zoja Luxor G2 (E-998)
-Projekt Maja Lux G2 (E-910)
- Jelonek As G2 (E-943)
- Projekt Dymsza Polo G2 (E-977)
uważam że nie najgorzej wyglądaja nawet z podwójnym garażem
może warto zerknąc
pozdrawiam

kowal304 napisał(a): ... planuje zmiany i nie wiem czy nie bedzie żadnych problemów z nimi a mianowicie:
podaje link do zdjęcia przerobiłem w paincie:
jest jeszcze jeden problem Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego przewiduje:
Wysokość całkowita mierzona od projektowanego poziomu terenu przed głównym wejściem do budynku do kalenicy max. 8,5 m.
jak więć można uporać się z tym problemem skoro Zojka ma 8,7....
tsundere napisał(a):Czytając inne fora natknęłam się na zagadnienie adaptacji kotłowni z gazowej na paliwo stałe i wyniknęła tam jakaś kwestia przepisów i zachowania określonych norm. Ja przekształciłam w projekcie ogrzewanie z gazowego na eko groszek i nie było z tym żadnych problemów ani u architekta (nie wiązało się to ze zmianami w obrębie pomieszczeń), ani z uzyskaniem pozwolenia na budowę, ale teraz zwątpiłam czy przy odbiorze budynku w przyszłości nie będzie żadnych formalnych problemów, bo w Zojce pomieszczenie kotłowni jest małe i piec z podajnikiem zajmie sporo miejsca, raczej nie spełni to kryteriów typu: odległość 1 m od ściany bocznej. W tym momencie nie wiem czy mój architekt adaptujący był nierzetelny, czy też nie mam się czym martwić na zapas.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości