Witam
jestem w trakcie budowy, zakończyłem zeszły rok na fundamentach ocieplonych i zasypanych, na wiosnę "idziemy" w górę z maxa 220. Do projektu wprowadziłem trochę zmian tj. rezygnuję z kominka w salonie, zmniejszyłem łazienkę na dolę, został tylko WC i umywalka, resztę przenaczyłem na garderobę obok wejścia. Zastanawiam się nad zwiększeniem wysokości okna w kuchni i garderobie (okno po prawej od drzwi wejściowych) Zmniejszyłem bramę garażową, jakoś nie widzę możliwości zmieszczenia tam dwóch samochodów, chyba, że drugi będzie samochodzikiem

. Jeszcze zastanawiam się czy to miejsce w garażu nie zostanie wydzielone na pralnię i suszarnię, pewnie tak to się skończy. Oczywiście jak większość rezygnuję ze spiżarki na korzyść większej kuchni, co poprawi jej "ustawność" oraz wentylację, gdyż piony wentylacyje są tylko w spiżarce

. Na dachu chyba pójdzie jednak blachodachówka i całość elewacji w kolorystyce kość słoniowa / szare pasy z boniami. Balustrady stal nierdzewna + szkło bezbarwne. Sam nie wiem czy nie przekombinowałem, jeszcze kilka ścianek działowych przesuwam o 20-50 cm. Wydaje mi się, że wszystko przemyślałe, ale wyjdzie pewnie po latach użytkowania, jak to zwykle bywa. Jeśli ktoś na forum ma już ukończoną inwestycję niech się podzieli zdjęciami elewacji i wnętrza, oraz uwagami jak się mieszka i co by poprawili na etapie budowy, co im najbardziej przeszkadza w codziennym użytkowaniu. Pozdr