Zobacz projekt domu Mlecz
Archeton napisał(a):Projekt domu jednorodzinnego MLECZ. Zapraszamy do dyskusji.
Magdalena Białek napisał(a):Witam Wszystkich
Chciałam się wypowiedzieć na temat domku Mlecz. Postawiony mam w stanie surowym i nie jestem z niego zadowolona do końca. Kuchnia za mała i brakuje spiżarki. Ciągle mam problem czy wszystko się tam zmieści kuchnia oczywiście pod zabudowę zmywarka i lodówka , szafek zostanie mało do zagospodarowania. Łazienka na dole też bardzo malutka nie każdy od razu szykuje i górę więc ciężko w niej zmieścić kibelek umywalkę kabinę pralkę i grzejnik a wszyscy wiemy że jeszcze inne rzeczy dochodzą. Pokoje na górze te z balkonem mało ustawne żałuję że okien nie przesunęłam trochę do zewnątrz na ścianie można byłoby ustawić segment.
Do tych co jeszcze nie wybrali domy proponuję poszukać czegoś innego Pozdrawiam
tynka napisał(a):No tak domek ładny choć nie bez wad, na tle innych i tak dobrze wypada. Co do pytań, na które chce Pan odpowiedź to mogę tylko powiedzieć tyle że wyłaz już ze strychu na dach w moim Mleczu przenieslismy na drugą stronę spadową dachu. Jest on teraz w mniej widocznym miejscu a co ważniejsze bliżej komina głównego, który się sprawdza i ewentualnie czyści. Pustka nad wykuszem u mniej nadal jest pustka nad wykuszem tylko przed położeniem dachówki został on ocieplony na każdej ścianie styropianem, żeby potem nie było problemów z sufitem i ścianami w jadalnie na dole. Tynków nie mamy i jeszcze się nie orientujemy, bo dla nas narazie czas instalacji nadchodzi. centralne ogrzewanie u nas na pewno bedzie piec węglowy konkretnie jaki jeszcze nie wiemy ale z podajnikiem, wszędzie zostawiamy kaloryfery, z tym że w łazienkach i wiatrołapie będzie podłogówka toteż w łazience beda tylko takie drabinkowe do suszenia ręczników. Co do ogrzewania zamierzamy poprowadzić również prostą istalacje tak zwanego DGP od kominach do 3 pokoi na górze. A jak u Was z instalacjami? jakie koszty i z czego robione? No i w jakiej koleności robicie najpierw instalacje potem tynki a kiedy powinno sie ocieplic dach i wstawic płyty karton-gips? przed czy po tynkowaniu??
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
egtobiasz napisał(a):witam,
no i właśnie takich postów nie lubię. Byliśmy z żoną przekonani do kaloryferów a teraz...kaloryfery 50% podłogówka 50%...sam już nie wiem...dzięki Mariusz
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości