Projekt MAJKA

Realizacje, kosztorysy, technologie, opinie inwestorów, ciekawostki.

Projekt MAJKA

Postprzez Archeton » Pią 17 Lut 2006 9:27

Projekt domu jednorodzinnego MAJKA. Zapraszamy do dyskusji.

Zobacz projekt domu Majka
Awatar użytkownika
Archeton

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Postprzez tdaszkowski » Pią 18 Sie 2006 15:49

przymierzam sie do projektu majka.jesli ktos juz skonczyl lub jest na etapie tego projektu prosze o kontakt i wskazowki z okresu budowy.pozdrawiam
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Obrazki: 1
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez tdaszkowski » Nie 05 Lis 2006 20:18

witam.to znowu ja.nie znalazlem nikogo kto budowalby majke,ale czesto zagladam na forum mai.obecnie kupilem projekt "majka",zalatwilismy geodete-mam na mysli mapke do celow projektowych(700zl),architekta dla celow adaptacji projektu(1300zl) i czekamy jeszcze na energie tzn.zapewnienie o dostawach pradu.nastepnie zezwolenie na budowe i kredyt.na chwile obecna wszystko poszlo gladko,zobaczymy co bedzie dalej.jesli zas chodzi o sam projekt,zamienilismy wyjscie tarasowe z tylu domu na okno o wym 180/120,zlikwidowalismy filary oraz czesc wysunietego zadaszenia.ze wzgledu na fakt ,ze wjazd na dzialke jest od strony zachodniej odpuscimy sobie taras w tylnej czesci domu.po tych drobnych zmianach wszystko nam pasuje i tak zostawiamy.caly czas opracowujemy sposob ogrzewania-jestesmy na etapie pieca na groszek i kominka,ktory dogrzewalby sam salon.mysle ze to wystarczy na taka powierzchnie.rozwarzamy jeszcze kominek z plaszczem wodnym,ale nie wiemy czy warto zwiekszac sobie koszty. :arrow: cdn
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Majka

Postprzez Adulaa » Pon 06 Lis 2006 15:22

Witam serdecznie , poszukuje kogos z woj. zachodniopomorskiego , kto jzu zakupił projekt, wybudował ten domek...
Mam zamiar kupic ten projekt, no ale sie jeszcze zastanawiam:)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Adulaa

Miejscowość: koszalin

Postprzez tdaszkowski » Śro 15 Lis 2006 19:20

:arrow: cd.17 listopada skladamy dokumentacje na zezwolenie.warunki z energia juz zalatwione,umowa na prad budowlany tez podpisana,jeszcze tylko kredyt i na wiosne ruszamy.na razie wszystko szlo jak po sznurku,mam nadzieje,ze tak bedzie dalej.odezwe sie jak zalatwimy kredyt.pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Majka

Postprzez Asia777 » Nie 10 Gru 2006 15:58

Witam- Pana tdaszkowskiego szczegolnie :) Jestem zainteresowana Majką a wiem ze Pan tu zaglada i buduje taki domek :) Chcialabym sie dowiedziec kilku rzeczy na temat budowy a szczegolnie jakie Pan przewiduje koszty stanu surowego zamknietego i chcialabym tez wiedziec cos na temat kredytu.

Prosze o odpisanie na forum badz na prywatna wiadomosc :)
bede wdzieczna :)
z gory dziekuje i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Asia777

Postprzez tdaszkowski » Pią 19 Sty 2007 21:45

Witam ponownie. Wszystko zalatwione pomyślnie. W poniedziałek podpisujemy umowe kredytową i niech Bóg ma nas w opiece."I choćbym iść miał ciemną doliną-rat sie nie ulęknę". W kwietniu zamierzamy ruszyć pełną parą. Odezwe się natychmiast po starcie. Pozdrawiam serdecznie zainteresowanych.Image
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Postprzez Gwiazda » Pią 19 Sty 2007 23:25

gratulacje!
I powodzenia w realizacji marzenia o Majce :P
Byle do przodu:)
Awatar użytkownika
Gwiazda

Miejscowość: Kujawsko-Pomorskie

Postprzez Asia777 » Nie 04 Lut 2007 23:38

Chcialabym sie dowiedziec jakie sa koszty zmian w projekcie???Zastanawiam sie nad kilkoma-pewnie to zalezy od stopnia przerobek ale tak mniej wiecej....
Czy daloby sie zrobicw Majce tak zeby przesunac garaz do przodu,zrownujac go przednią sciana domku,za niego wsunac pomieszczenie gospodarcze a miejsce ktoresie wytworzy wykorzystac np do powiekszenia salonu czy jako dodatkowe pomieszczenie???
Awatar użytkownika
Asia777

zmiany w projekcie Majka

Postprzez Architekt » Pon 05 Lut 2007 10:06

Po wyrównaniu ściany grażu ze ścianą frontową Majka zasadniczo zmieni swoją bryłę - elewacja frontowa wydłuży się i nie bedzie już tak "lekka".
Może powiększyć salon zwiekszając raczej rozpiętość jego ścian (rzut miałby wtedy zamiast 8,5 np 8,8m i powiekszyłaby się nieco także kuchnia oraz sypialnie na poddaszu). Za takim rozwiązaniem przemawiałby również fakt, że ściana oddzielająca salon od kotłowni jest nośna. Przenisienie kotłowni za garaż dałoby co najwyżej aneks dostepny z salonu przez drzwi, koło kominka lub pomieszczenie dostepne z holu. Wybór rozwiązania zależy od inwestora...
Wyceną zmian w projekcie i wydawaniem na nie bezpłatnej zgody zajmuje się indywidualnie Dział Doradztwa Projektowego i Adaptacji oraz Biuro Sprzedazy i Obsługi Klienta - dane teleadresowe na stronie głównej w zakładce KONTAKT.
Pozdrawiam
Justyna Zemanek
Awatar użytkownika
Architekt
Ekspert

Podziękował : 30 razy
Otrzymał podziękowań: 21 razy

Postprzez Asia777 » Pon 05 Lut 2007 13:18

Bardzo dziekuje za odpowiedz :)
Awatar użytkownika
Asia777

Postprzez tdaszkowski » Pon 05 Lut 2007 19:13

siemanko.dobija mnie to czekanie do kwietnia............Image
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Postprzez Asia777 » Wto 06 Lut 2007 17:04

Witam :)
nie martw sie-Tobie szybciutko zleci a my za to mamy problem z dzialka bo nie daja pozwolenia i prawdopodobnie bedziemy musieli kupic nowa :evil: ......
U nas w Kielcach ceny kosmiczne a dalej niz na obrzeza nie chce uciekac ....
Narazie szukamy.....
Takze nie przejmuj sie-ja Ci tego kwietnia zazdroszcze :)
a tak poza tym jak sie zacznie to pamietaj o mnie bo nadal jestem zainteresowana tym projektem.Jakbys mial juz fotki to tez bede szczesliwa :D

pozdrawiam serdecznie i gratuluje pomyslnego zalatwienia wszystkich spraw!!

Ps.a tak w ogole napisz z czego budujecie,czy macie jakas grupe,czy macie materialy jakies(ewentualne koszty) i jaki ten kredyt w koncu wzieliscie...
sory ze glowe zawracam :wink:
Awatar użytkownika
Asia777

Postprzez tdaszkowski » Czw 08 Lut 2007 18:46

siemasz Asia777. Wzięliśmy 120tys.kredytu we frankach. Budować będzie nam \żony wujek, który posiada dużą firmę budowlaną, takze o materialy i o całą resztę się nie martwie. Moim zmartwieniem jest zakup okien, pieca, szamba, drzwi i grzejników. Kierownik budowy jest zatrudniony tez w ekipie (jak i cala reszta potrzebnych osób), jedyne czego brak,t o elektryk - ale juz jest nagrany( okolo 3.5tys). Budujemy z pustaka 24lub 36 do uzgodnienia ale za bardzo w to nie wnikam (ten facet wie co robi,przecież stawia gotowce). Strop teriva - to wiem, poniewaz rozmawialismy o tym. Mam OGROMNĄ NADZIEJĘ, że zmieścimy się z kredytem, jeśli nie, to rozbijemy skarbonkę. W pierwotnym założeniu budujemy wykończony calkowicie dół, a reszta powoli.....Pozdrawiam serdecznie i nie szczyp sie z pytaniami, wal smialo.
A co z tą Waszą dzialką? Pisałaś, że macie problem. Napisz o co chodzi.T.D.Image
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Postprzez Asia777 » Pią 09 Lut 2007 21:54

U nas nie chca dawac pozwolen na budowe-zaslaniaja sie wodociagami w bliskiej odleglosci ale to chyba taka wymowka bo domy ktore byly budowane wczesniej stoja i jakos nikt nie narzeka....
Wydaje mi sie ze maja jakis plan zagospodarowania(bo jest duzo wolnej przestrzeni dookola)-moze supermarket albo cos w tym stylu...

Tak czy siak praktycznie dzialka nieuzyteczna -jedynie do celow rekreacyjnych.....Trzeba kupic nowa a to dodatkowe koszty-szukamy caly czas chociaz sa bardzo drogie(Kielce) W samym miescie nawet kolo 300zl/m2 - masakra....Myslimy wiec o o obrzezach-tu juz kolo 50,60 zl/m2 moze sie znajdzie....Miejmy nadzieje...
W kazdym badzrazie pewnie w przyszlym roku dopiero ruszymy o ile cos znajdziemy....

Mam nadzieje ze Tobie kredytu wystarczy :) Tez bysmy sie ucieszyli :lol:
Awatar użytkownika
Asia777

Postprzez tdaszkowski » Pią 09 Lut 2007 22:06

dzieki za informacje.mam nadzieje,ze wykupia od was ta ziemie za konkretne pieniadzeImage.nie martwcie sie ,trzymajcie marzenia przy sobie i sledzcie mnie od kwietnia.moze bede pomocny.pozdrawiamT.D
Awatar użytkownika
tdaszkowski

projekt Majka

Postprzez Tomek77 » Pon 12 Lut 2007 22:57

Witam Wszystkich, co do projektu Majka to pytalem o zmianę tylniej cześci garażu(zlicowana ze ściana domu)-koszt przeróbki okolo 800 pln netto, przelicznie calości projektu na np thermopor 500 zl netto, link do lustrzananego odbicia:
www.archeton.net/resources/rysunki/majka/majka-l.jpg
Obecnie potyczki papierowe i "stan zero" mam juz za soba, niedlugo reszta. Pytanie do wszystkich budowniczych: czy ktos wybudowal ten domek?. Nawet na forum muratora nie znalazem odpowiedzi. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Tomek77

Majka

Postprzez mkopis » Śro 07 Mar 2007 14:05

Witam
Od jutra wchodzą robić dach.Murarze stawiali mi majke 27 dni.
Awatar użytkownika
mkopis

Miejscowość: Pruszcz Gdański

Majka

Postprzez mkopis » Śro 07 Mar 2007 14:07

Jeżeli chodzi o przeróbki to zmieniłem garaż na dwustanowiskowy i dach nad garażem na dwuspadowy o kącie 27stopni.Postaram sie wstawić fotki z budowy.
Awatar użytkownika
mkopis

Postprzez Asia777 » Śro 07 Mar 2007 22:29

bardzo prosze o te foty- najlepiej na meila : majka777@vp.pl :)

mkopis -nadal zadowolony z wyboru domku :) ??
Awatar użytkownika
Asia777

Majka

Postprzez mkopis » Czw 08 Mar 2007 7:52

Tak jestem bardzo mocno zadowolony spełnia on moje wszystkie oczekiwania.Spotkałem sie z negatywnymi opiniami że garaż mam więkrzy od domu ale inaczej bedzie Majka wyglądała z dachem.No dziś super pogoda a o 8.30 wchodzą oni-nieustraszeni cieśle.Mówią że do wtorku skończą.Kurcze musze wam pokazać te fotki.
Awatar użytkownika
mkopis

Postprzez tdaszkowski » Czw 08 Mar 2007 18:42

Witam Cię MKOPIS,nie masz pojęcia jak się cieszymy,że w końcu odezwał się Ktoś,kto zbudował Majkę :lol: :lol: :lol: . Nie uwierzysz,ale budujemy sie blisko Ciebie a mianowicie koło Ceder Wielkich a mieszkamy w Gdańsku. :D . Już w zeszłym tygodniu miała wjechać na naszą działkę koparka ale bob stwierdził,że jest za mokro i musimy poczekać ze 2 tyg. jak ziemia przeschnie bo betoniara się zakopie i nie wyjedzie.Cieszymy się,że w tak szybkim czasie postawili Ci Majeczkę i mamy nadzieję,że u nas też tak będzie. :?: :!: .Z czego budowałeś Majkę?,bo my ze zwykłego pustaka.Dach chcemy mieć taki grafitowy jak jest w projekcie,natomiast okna w pierwotnej wersji miały być białe ale w salonie zaproponowali nam kolor-złoty dąb-i bardziej nam się podoba.Jeżeli możesz to napisz nam ile wynósł Cię stan surowy otwarty-zadaszony i ile planujesz wydać na wszystkie okna,łącznie z dachowymi.Gorąco prosimy o fotki na forum,my również niedługo będziemy wklejać swoje :lol: Pozdrawiamy :lol: .
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Postprzez Asia777 » Pią 09 Mar 2007 11:19

wklejajcie wszyscy-ja na pewno tez wybuduje Majke tylko jeszcze nie wiem kiedy..... :roll: :?

ale na foty czekam z niecierpliwoscia i zycze powodzenia Majkowiczom :)
Awatar użytkownika
Asia777

Postprzez KiM » Pią 09 Mar 2007 21:06

Witam wszystkich forumowiczów.Wspólnie z żoną również zdecydowaliśmy się na projekt Majki.Decyzja o budowie domu była trochę spontaniczna,ale nie żałujemy.We wrześniu zakupiliśmy działkę.Następnie pozałatwialiśmy wszystkie formalności (a trochę tego było :D ) a teraz czekamy na koniec marca,kiedy to ekipa budowlana rozpocznie budowę.Projekt Majki od razu wpadł nam w oko.Jest to taki mały, przytulny domek.Ma garaż, pomieszczenie gospodarcze, schody na piętro znajdują się na korytarzu a na tym nam zależało. Do projektu nie wprowadziliśmy żadnych zmian, zaakceptowaliśmy go takim jaki jest.Pozdrawiamy
Awatar użytkownika
KiM

Postprzez tdaszkowski » Pią 09 Mar 2007 21:26

Witamy Was KiM na naszym wspolnym forum :lol: :lol: :lol: .O naszych zmianach nie będę pisała bo pewnie już je przeczytaliście.Nas Majka również urzekła od samego początku i nie możemy się doczekać budowy.Właśnie przed chwilą dowiedzieliśmy się,że może już w poniedziałek wjedzie na naszą działkę koparka.O wszystkim będziemy na bieżąco informować.Pozdrawiamy Majka i Tomek.(dla wyjaśnienia tak mam na imię :oops: ) :D
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Postprzez KiM » Nie 11 Mar 2007 10:45

To nic tylko się cieszyć.Pogoda ładna słonko świeci, oby tak dalej.Jutro uprawomocni się nasza pozwolenie na budowę, faktu zgłoszenia budowy już dokonaliśmy.Gdybym sam budował to już jutro bym wchodził :D A ekipa zacznie pod koniec marca.Z takich spraw formalnych pozostało tylko wytyczenie budynku, postawienie "blaszaka" który będzie pełnił funkcje pomieszczenia gospodarczego i ogrodzenie działki.Ale mamy na to 2 tygodnie, więc myślę, że czasu starczy.
Awatar użytkownika
KiM

Re: Majka

Postprzez isa » Pią 16 Mar 2007 8:04

mkopis napisał(a):Tak jestem bardzo mocno zadowolony spełnia on moje wszystkie oczekiwania.Spotkałem sie z negatywnymi opiniami że garaż mam więkrzy od domu ale inaczej bedzie Majka wyglądała z dachem.No dziś super pogoda a o 8.30 wchodzą oni-nieustraszeni cieśle.Mówią że do wtorku skończą.Kurcze musze wam pokazać te fotki.

Witam!
My równiez koncem marca zaczynamy nasza droge przez budowe majki. Dlatego mam ogromna prośbę o przysłanie fotek z waszych postępów na e-mail ghost6@poczta.onet.pl
dajcie znać jak widzicie ten dom po tym co juz macie zrobione (czy nie jest za mały i ogólne wrażenie wizualne). czekam na kazdą wiadomośc.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
isa

Postprzez tdaszkowski » Pią 16 Mar 2007 10:08

Witaj ISA,mieliśmy zacząć na początku marca,ale chyba tak jak Wy,zaczniemy pod koniec.U nas jest bardzo mokro i stąd to opóżnienie.Czekamy cały czas na fotki od mkopis-a,ale jakoś się nie odzywa :?: :!: Mam pytanie,z czego budujecie Majke?zakupiliście materiały?bo my nie i teraz będziemy słono płacić za pustaka,ale mówi się trudno.Pozdrawiam :lol: .
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Sorki

Postprzez mkopis » Wto 27 Mar 2007 9:20

Czesc
Awatar użytkownika
mkopis

Postprzez mkopis » Wto 27 Mar 2007 9:35

Czesc
Słuchajcie wiem jak to jest, jak to sie szuka kogos kto buduje coś co ja też będę.........
Dlatego obiecuje poprawe ze zdjęciami nie jest tak łatwo ponieważ komp w pracy nie widzi mojego pena ale jutro najpóżniej pojutrze wstawie fotki mam ich 120 ale wybiore pare z kolejnytch etapów.
Zapraszam "Cedrowiczów" do odwiedzin zapewne chcecie zobaczyć jak to wygląda.
Dach mam zrobionyto znaczy konstrukcje czekam na dachówke ponieważ drożała od 1 marca i wszyscy zamawiali więc teraz nie mogą się wyrobić w fabryce i będzie gdzieś około 15 kwietnia.Teraz w czwartek wyciągną mi szczyty , ścianki działowe i chudziaka na dole.Wczoraj prowadziłem kanalize i dziasiuaj jeszcze bede kończył, bardzo chce aby tykkarze weszli zaraz po świętach.
Dobra teraz troche o kosztach:
Ogólnie dotychczas wydałem około-70tys z tego:
konstrukcja dachowa-drewno-6300zł
robota dachu 4000zł- robie podbitke od góry więc zrobiłem żeżbienia na krokwiach-mi sie to bardzo podoba
za dachówke i okna i właz i rynny zapłace(narazie dałem zaliczke 1000zł) 18000zł.
Trudno mi tak wypisywać ogólnie chce-musze się zamknąć w cenie 160000zł- zobaczymy czy sie uda szanse są dość duże ale......
Ceny tak lecą Ze sie w głowie nie mieści ja kupowałem gazobeton po 6,90zł a teraz musiałem zapłacić 9,80zł i straszyli czekaniem- naszczęście rtylko straszyli.
Powodzenia Majkowicze.Dodam jeszcze że mój domek to lustrzane odbicie Majki z garażem na dwa samochody. :D :D :D
Awatar użytkownika
mkopis

Postprzez Asia777 » Wto 27 Mar 2007 23:01

To bardzo fajnie mkopis ze jestes juz tak zaawansowany w budowie :)
Sama jestem bardzo zainteresowana Majka w lustrzanym odbiciu i z podwojnym garazem.Mam pytanie-nie dalo sie zrobic jednego spadu od domku nad garazem???musza byc dwa???

I prosba-koniecznie wklej fotki a jakbys mial chwile to wiecej mozesz mi przeslac na meila : majka777@vp.pl
Bede wdzieczna bo mysle nad domkiem identycznym jak Ty budujesz-niestety daleko od Ciebie bo w Kielcach wiec marne szanse na zobaczenie w realu Twojej Majki :?

pozdrawiam i zycze jak najnizszych cen w obecnej sytuacji :)
Awatar użytkownika
Asia777

Postprzez mkopis » Śro 28 Mar 2007 6:22

czesc
Jeżeli chodzi o dach nad garazem to zapewne lepiej sie komponuje z dachem dwuspadowym - widać ze stanowi całość komplet a z dachem jednospadowym byłby to doczepiony kawałek budy a poza tym miejsce postojowe samochody od zewnętrznej byłoby bardzo niskie.
Awatar użytkownika
mkopis

Postprzez Asia777 » Śro 28 Mar 2007 9:52

mkopis tak myslalam ale jakos wyobrazalam sobie ze takie rozwiazanie to nie problem-Ty widziales jak to wyglada na projektach itd wiec zapewne wiesz o czym mowisz :)
Bylam tylko ciekawa czy Ty tak chciales czy doradzil Ci architekt czy tez tak musi byc bo inaczej sie nie da.

W kazdym badzrazie dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Asia777

majka

Postprzez isa » Śro 28 Mar 2007 11:32

Witam! Budujemy z prefabetu. mam jednak watpliwosci co do zmiany dachu nad garazem i zrobienia tam pokoju. czy ktos wie jak sie do tego zabrac i jaki moze byc w przyblizeniu koszt adaptacji projektu??
Pozdrawiam wszystkich budujacych ten uroczy domek
Awatar użytkownika
isa

Postprzez mkopis » Śro 28 Mar 2007 12:05

Ja też przez chwile myślałem żeby nad garażem zrobić pokój ale stwierdziliśmy że nie mamy potrzeby na kolejny pokój, ale pomysł wart przemyślenia.Koszty to zmiana (adaptacja) u projektanta koszt nie więcej jak 1000zł, a reszta to materiały myśle że zamkniesz sie w 5tys.
Awatar użytkownika
mkopis

Postprzez Zdzisław Orlikowski » Śro 28 Mar 2007 13:53

Witam na forum wszystkich Majkowiczów ! Od kilku tygodni obserwuję wypowiedzi i coraz bardziej się przekonuję do tego projektu.Ja mieszkam w Gdyni a ten domek chciałbym postawić za miastem na działce o szerokości 20m. Szukam ciągle projektów typowych dla mojej działki,gdyż wjazd na nią jest od zachodu a ogród od południa a takich ładnych projektów jak Majka ale z rozkładem pomieszczeń takim aby w narożniku południowo-zachodnim znajdował się salon i taras nie spotkałem.Może ktoś spotkał taki projekt?Jeśli jednak nie znajdę takiego projektu to pewnie będę chciał wydłużyć ten domek o 70 cm w kierunku tarasu i zlikwidować tylne wyjście. :?: Do projektanta.Czy przedłużenie takie jest możliwe :?:
Awatar użytkownika
Zdzisław Orlikowski

Miejscowość: GDYNIA

Postprzez tdaszkowski » Śro 28 Mar 2007 17:28

Witajcie Majkowicze!Do nas w końcu w poniedziałek ma wjechać koparka.My z mężem nie wpadliśmy na pomysł aby zmienić garaż na dwa stanowiska i to był błąd bo mamy dwa samochody. Dziękujemy Ci MKOPIS za zaproszenie i chętnie przyjedziemy aby zobaczyć to cudo z blika!!! :lol: :lol: :lol: .Nam najlepiej pasuje sobota lub niedziela za tydzień lub dwa tygodnie.Jakby co to napisz a my się dostosujemy.Mamy dylemat czy zamówić dachówkę czy blachodachówkę,czy Ty masz zamówione okna veluxa w tych rozmiarach co w projekcie? bo nam proponowano mniejsze :cry: .Pozdrawiamy i do usłyszenia. :D :D :D .
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Odwiedziny MAJKI

Postprzez Zdzisław Orlikowski » Czw 29 Mar 2007 1:03

Ja również chętnie odwiedziłbym tą budowaną MAJKĘ.Pozdrowienia Z.Orlikowski
Awatar użytkownika
Zdzisław Orlikowski

Miejscowość: GDYNIA

Z.Orlikowski - wydłużenia Majki

Postprzez Architekt » Czw 29 Mar 2007 10:47

Rzeczywiście - po wydłużeniu Majki o 70cm i likwidacji okna ze ściany bocznej garażu ( może wstawić je na przeciw bramy garażowej?) minimalna szerokość działki dla tego projektu wyniesie 20m.
Zasady wprowadzania zmian w projektach omówione są szczegółowo na stronie głównej w zakładce Projekty - Projekty gotowe.
Pozdrawiam
Justyna Zemanek
Awatar użytkownika
Architekt
Ekspert

Podziękował : 30 razy
Otrzymał podziękowań: 21 razy

Postprzez tdaszkowski » Pon 02 Kwi 2007 19:41

No i zaczęło się :lol: :lol: :lol: :!: .Dziś koparka ściągnęła nam wierzchnią warstwę i geodeta zrobił wytyczenie domu.Jutro kopanie i zalanie ław fundamentowych.Cały czas mamy dylemat: dachówka czy blachodachówka?MKOPIS-co zamówiłeś i skąd?Mamy namiary na firmę w Pruszczu i w sobotę chcemy tam podjechać.Pozdrawiamy :D .
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Postprzez cyla » Pon 02 Kwi 2007 20:21

tdaszkowski gratuluję :P
Byle do przodu :-)
pzdr cyla
Awatar użytkownika
cyla

Postprzez Asia777 » Pon 02 Kwi 2007 22:34

tdaszkowski przylaczam sie do gratulacji :D czekamy na zdjecia 8)
zazdroszcze ale tak pozytywnie :wink:

a mkopis zamilkl :( gdzie obiecane fotki :lol: ???
Awatar użytkownika
Asia777

Postprzez tdaszkowski » Wto 03 Kwi 2007 18:41

witam i dziekuje za gratulacje.prosilbym o instrukcje wklejania fotek ,to troche was zasypie.pozdrawiam.ewentualnie moge wyslac e-mail.
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Postprzez tdaszkowski » Wto 03 Kwi 2007 18:44

ASIA,wysylam ci zdjecia na e-mail
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Postprzez cyla » Wto 03 Kwi 2007 19:03

Nie ma sprawy tdaszkowski :P
najpierw musisz sobie założyc foto album w necie. Jest tego duzy wybór . ja mam w www.superfoto.pl ,jest też w onecie i innych portalach Musisz się tam zalogować i heja!!!!
Wklejasz zdjecia z kompa do tego albumu i potem kopiujesz adres fotki,wklejsz w posta ,zaznaczasz, kliasz na ten kwadracik u góry img
jest zawsze u góry ,gdy piszesz nowe posty . No i zdjecie powinno sie ukazać.
proste jak drut
pzdr cyla 8)
Tylko dawaj te zdjęcia tutaj ,żebyśmy wszyscy podziwiali. A swoja droga ,patrz jak ten czas zap...ierdziela :P Jeszcze niedawno dobijało Cię czekanie do kwietnia a Ty już budujesz :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
cyla

Postprzez tdaszkowski » Wto 03 Kwi 2007 20:17

Image
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Postprzez tdaszkowski » Wto 03 Kwi 2007 20:25

Image
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Postprzez tdaszkowski » Wto 03 Kwi 2007 20:38

Awatar użytkownika
tdaszkowski

Postprzez tdaszkowski » Wto 03 Kwi 2007 20:54

Awatar użytkownika
tdaszkowski

Postprzez tdaszkowski » Wto 03 Kwi 2007 20:57

jezu,myslalem ze jajo zniose.ale jakos wyszlo.ogladajcie i czekajcie na nastepne http://budowa.galerie.superfoto.pl/?g=309034 dzieki cyla :twisted:
Awatar użytkownika
tdaszkowski

Następna