Zobacz projekt domu Calineczka Rex

slavek napisał(a): ...Myślimy o kotle na paliwo stałe stąd te wszystkie zabiegi. Nie chcemy żeby zapach z kotłowni roznosił się po całym domu a według naszego planu kotłownie od części mieszkalnej oddzielały bo dwoje drzwi.
Czy w aneksie Calineczki REX na paliwo stałe jest wyjście na zewnątrz z kotłowni? Jeśli jest to czy na ścianie tylnej czy bocznej domu? Bo rozumiem że wejście wewnątrz do kotłowni pozostaje bez zmian w tym aneksie. ...
slavek napisał(a):Witam wszystkich.
Prawie na 100% jesteśmy zdecydowani na wybór tego projektu.
Chcemy wprowadzić kilka zmian tzn.
- zlikwidować wejście do kotłowni z przedpokoju, a wejście zrobić pod schodami, dodatkowo wyjście z kotłowni na zewnątrz.
- taras chcemy zrobić z tyłu albo taki narożny a wyjście nie z boku tylko z tyłu, martwi nas tylko czy jak będzie tam stała kanapa czy nie będzie za ciasno.
- zlikwidować tą łazienkę przy sypialni i zrobić tam dużą garderobę.
- zastanawiamy się też czy nie wstawić ścianki w kuchni tak żeby kuchnia była zamknięta?
Może ktoś podobnego robi to się wypowie będziemy wdzięczni.
Chcieliśmy jeszcze poszerzyć cały dom o 0,5 m (żeby sypialnia była szersza o tą wartość) ale jak dopytaliśmy się o koszty to zrezygnowaliśmy.
Czekamy na jakieś mądre rady, spostrzeżenia.
Agatini napisał(a):Witam,
Tak samo jak Państwo jesteśmy zaineresowani tym projektem, jak również zmianami w nim. Myślimy podobnie co do tych zmian, które Pan wymienił, tzn. wyjście z kotlowni na zewnątrz ze względu na ogrzewanie paliwem stały, zlikwidowanie łazienki na górze, "zamknięcie" kuchni, my myśleliśmy jeszcze o podwyższeniu o jedną cegłę poddasza wtedy pomieszczenia bylyby wyższe, ale nie wiem jak wyglądałby dom. Jeśli ma Pan już gotowy projekt i rozpoczął budowę, proszę podzielić się z nami jak udalo się wprowadzić powyższe zmiany i podać koszty budowy, jak duży wklad sami Państwo wnoszą. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje szczególnie jeśli chodzi o kwestie finansowe (agatgebura@gmail.co.)![]()
Czekamy na jakięś podpowiedzi i rady.
Pozdrawiam wszystkich budujących się.
slavek napisał(a):Agatini napisał(a):
Witam,
No niestety wynikły pewne komplikacje z działką i nie rozpoczęliśmy
jeszcze budowy, mam nadzieję że wystartujemy na wiosnę 2011.
Tak że jeśli Pani rozpocznie wcześniej czekam na fotki i sugestie.
Agatini napisał(a):slavek napisał(a):Agatini napisał(a):
Witam,
No niestety wynikły pewne komplikacje z działką i nie rozpoczęliśmy
jeszcze budowy, mam nadzieję że wystartujemy na wiosnę 2011.
Tak że jeśli Pani rozpocznie wcześniej czekam na fotki i sugestie.
Witam,
Dziwnym trafem mamy podobne problemy, otóż my również mamy problem z działką lecz na tyle poważny, że może uniemożliwić nam budowę, ale pracujemy nam tym, nie mniej jednak to potrwa dość długo, a co z tego wyniknie czas pokaże.
Tak więc raczej wcześniej niż Pan nie zaczniemy.
Pozostaje mi życzyć Państwu szybkiego rozwiązania problemu i do dzieła![]()
Pozdrawiam i czekam na pierwsze fotki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości